Oslo har blitt en kultur- og opplevelsesby som det ikke bare er nordmenn som kommer til for å oppleve. Det begynner også å bli et godt tilsig av turister fra utlandet, særlig i forbindelse med bestemte arrangementer.

Festivalsommer

Sommerstid er det i all hovedsak festivaler man bør rise til Oslo for å oppleve. Blant de mest kjente er nok Øyafestivalen, men Oslo arrangerer også en lang rekker kulturarrangementer med et mer spesifikt innhold. Inferno Metal Festival er blant disse. Dette er en årlig festival dedikert til metall-musikk som arrangeres i Oslo i påsken.

Bygdøy – en historisk perle

Men det er selvsagt også permanente ting man kan oppleve i Oslo. Mange av de aller peneste og mest populære finner man på Bygdøy. Her finner man alt fra koselige og morsomme museer til mer alvorlige ting. Utendørsmuseet Norsk Folkemuseum er vandring i det gamle norske bondesamfunnet, med utstillinger av typiske gårdstun fra forskjellige norske landsdeler. Dette er en veldig familievennlig utstilling.

Holocaust-senteret

Blant Bygdøy sine mer alvorlige utstillinger kan man besøke Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (populært kalt Holocaust-senteret). Her finner man en permanent utstilling om ofrene for Holocaust i Norge. Passende nok holder senteret til i Vidkun Quisling sin gamle bolig som ble kalt Gimle under den tyske okkupasjonen.