Ingen land i verden kan måle seg med Norge når det kommer til unik natur. Det er ikke bare naturen, men selve atmosfæren i landet vårt som tar pusten fra de utallige turistene. Endeløse fjorder, isbreer, frodige skoger og positive mennesker preger landet vårt, vårt lille Norge. Det finnes mange måter å se Norge på, og de aller fleste turister starter ut på sin ferd gjennom landet fra Oslo, Tigerstaden.

Mange muligheter å velge mellom

Fra hovedstaden finner man fly, busser og tog til alle kanter av landet, som regel til en rimelig slump med penger. Har man litt ekstra å rutte med, er det dog Hurtigruten som gjelder. Hurtigruten regnes til å være en av verdens vakreste regelmessige båtturer, og har man pengene til å ta hele turen fra Bergen til Kirkenes er det et must å ta seg tid til å fullføre reisen. Det koster skjorta å ta hele den elleve dager lange turen, og om man vil oppleve alle utflukter og turer som tilbys underveis kan det bli nødvendig å tømme sparebøssa. Derfor velger mange å heller ende turen i Stamsund eller Svolvær, altså midt blant naturskjønne Lofoten.

Lofoten – en kald fornøyelse!

Lofoten må besøkes av samtlige nordmenn – har man fortsatt ikke tatt turen nordover er det bare å begynne planleggingen. Husk bare å pakke med deg gode, varme klær! Det blåser nemlig ganske sterkt langs Norges vestlige kyst, og forkjølelser har nesten blitt en naturlig del av reisen. For å unngå kjedsomhet ved å måtte bli på båten når den legger til kai ved neste fabelaktige stoppested, er det derfor lurt å hamstre inn vindjakker, gode sko og ullsokker.Husk også at selve kofferten er viktig – den må holde fuktighet ute, samt kunne tåle et støt eller to. Pakk riktig for et sted som Lofoten! Dagene er solfylte og lange om man reiser på sommeren, men la deg ikke lure av det varme solskinnet – kveldene er som regel kalde og fuktige.