Det var lenge en kjent sak at norsk filmproduksjon lå langt etter det som var tilfellet i sammenlignbare land som Sverige. Men etter årtusenskiftet skjedde det noe i norsk filmindustri som førte til at dette ikke lenger er tilfellet.

Max Manus

En av de best kjente norske filmene er kanskje Max Manus med Axel Hennie i hovedrollen. Dette er basert på den sanne historien om motstandsmannen Max Manus under andre verdenskrigen. Filmen har bitt veldig populær, men det har også kommet noe kritikk mot den historiske korrektheten.

Izzat

Et helt annet tema finner vi i filmen Izzat, som var en av de aller beste norske filmproduksjonene noen sinne da den ble utgitt. Her følger vi oppveksten til noen gutter som flytter fra Pakistan til Norge og hvordan de kommer inn i et kriminelt og voldelig gjengmiljø der ære er et av nøkkelordene.

Lange Flate Ballær

Men det er ikke bare seriøse temaer som behandles i norsk film. Lange Flate Ballær er nok den mest kjente norske komedien som noen gang er laget. Dette handler om en kameratgjeng fra Fredrikstad som er ekstremt opptatt av det norske landslaget i fotball. Når Norge kvalifiserer seg til VM må de selvsagt møte opp i Tyskland for å følge laget, med alle forviklingene det medfører.