Det finnes to typer populære norske artister. Den ene typen er den som først og fremst synger på norsk og som dermed får sin største popularitet her hjemme. Den andre kategorien er de som benytter engelsk som sitt artistspråk, og som dermed lettere oppnår en stor popularitet også internasjonalt.

a-ha

I den sistnevnte kategorien er det nok vanskelig å komme utenom Morten Harket. Han er frontfiguren i popgruppen A-ha, som fikk en enorm popularitet verden over på 80-tallet. Det var særlig sangen «Take on Me» som ble en slager.

Kygo

I mer moderne tid er det nok bergenseren og DJen Kygo som har fått den største internasjonale suksessen blant norske artister. Kygo lager elektronisk musikk, og han har blant annet blitt veldig kjent for sine remixer av eldre poplåter.

Madcon

Stor internasjonal popularitet fikk også hiphop-duoen Madcon. Over hele Europa ble deres låt «Beggin» en stor suksess, og om man går på nattklubber i store byer på kontinentet må man ikke bli overrasket om man hører denne sangen.

Blant artister som benytter norsk språk er nok countryrock-bandet Hellbillies fra Ål i Hallingdal. Disse har blitt svært populære i alle aldersgrupper her hjemme, og det er særlig låter som «Den Finaste Eg Veit» og «Ei Krasafaren Steinbu» som utløser den største sanglysten blant konsertpublikumet her hjemme.