Det at man ikke kunne spille poker lovlig i Norge før nå nylig, har slett ikke betydd at poker ikke har vært et veldig populært spill. Nordmenn liker gambling og pengespill, og mange tusen pokerentusiaster har reist til Vegas eller andre steder for å kunne spille og nyte poker. Etter at internett revolusjonerte pokerverdenen og gjorde det mulig også for nordmenn å spille poker hjemme i stua, har selvsagt populariteten bare økt.En ny bølge av interesse ble selvsagt skapt når en lovendring gjorde at det både kunne arrangeres NM i poker på norsk jord i 2015, og at man endelig kunne arrangere pokerlag for venner hjemme i norske stuer. Norge har faktisk ganske mange habile pokerspillere, og her kan du lese litt om noen av dem.

Sverre Krogh Sundbø

Sverre Krogh Sundbø er en tidligere pokerspiller fra Oslo. Høres navnet kjent ut av andre grunner, sier du? Det er kanskje fordi han er sønnen til den populære norske sangeren Hanne Krogh. Men, det ville være en avsporing å gå inn på La det swinge og Reisen til julestjernen, selv om dette vel er gode minner for de fleste. Sverre Krogh Sundbø kom på andreplass i European Poker Championship i 2005, men han vant tittelen da han ble anerkjent som den beste europeeren. Etter dette var han lenge en god ambassadør for poker i Norge, blant annet som en del av Team PokerStars, og Sundbø har vunnet en god del penger på poker gjennom årene. I dag er han kanskje mer husket for Det store spillet på TV3.

Thor Hansen

Denne karen blir ofte kalt “gudfaren av poker i Norge” og er en skikkelig veteran innenfor poker. Han har hatt stor betydning for å spre pokerglede her i landet, og dessuten var han den første nordmannen til å vinne et armbånd i prestisjefulle World Series of Poker. Per 2010 hadde Thor Hansen vunnet pengepremie i denne turneringen hele 46 ganger, og det er en fantastisk prestasjon. Hansen bor i California, men eier også eiendom i Las Vegas. Dersom du er nysgjerrig på å vite mer om mannen som ble den første som fikk tittelen “Årets pokerspiller i Norge”, kan du lese den autoriserte biografien Usensurert skrevet av Roy Kvatningen, en bok om Thor Hansens spennende og begivenhetsrike liv.

Anette Obrestad

annette_obrestadDet finnes faktisk mange gode unge, norske pokerspillere også. Anette Obrestad regnes av enkelte som den beste kvinnelige pokerspilleren, ikke bare i Norge, men i verden. Denne jenta ble verdenskjent da hun i svært ung alder (kun 19 år) vant armbånd i World Series of Poker. Jenta fra Sandnes startet pokerkarrièren sin på nett da hun var bare 15 år.

Dag Martin Mikkelsen

Kjent som “dmmikkel” i pokerverdenen, Mikkelsen er utvilsomt kanskje mest kjent for å ha fått en royal straight flush under verdensmesterskapet i poker, noe som har en odds på 1:124.000. Mikkelen skal ha startet med poker når han var 17, og lever i dag som profesjonell pokerspiller. En av Mikkelsens største meritter er når han gjorde det veldig bra i European Poker Tour i 2009 i Monte Carlo. Han kom på fjerdeplass og vant hele 600.000 euro på denne prestasjonen.

Felix Stephensen

Sist, men ikke minst må Felix Stephensen fra Oslo nevnes, når det nå er snakk om gode norske pokerspillere. Det blir jo stående i historieboka for alltid at dette var mannen som ble den første norgesmesteren i Texas Hold’em på norsk jord. Denne unge mannen kom også på andreplass i World Series of Poker main event i 2014 i Las Vegas, og vant da svimlende 35 millioner kroner. Det er klart at dette inspirerer flere unge, lovende pokerspillere i Norge og fører til en økt interesse for poker generelt.